Biografie

Met meer dan 15 jaar ervaring als trauma-expert draag ik ontelbare verhalen van mensen in nood bij me. Veel therapiesessies, interventies, oefeningen en uitkomsten – goede en minder geslaagde – zijn in mijn geheugen gegrift. Over mijn vakgebied schreef ik een boek, Sterker worden waar het pijn doet, waarin deze verhalen zijn verwerkt.

Ik heb in veel verschillende contexten gewerkt, met diverse soorten van trauma’s: mensen die door hun verleden achterna gejaagd worden, overlevenden van kindermisbruik, vluchtelingen en asielzoekers, slachtoffers van ongelukken en misdaden, de slachtoffers van de terroristische aanslagen in Brussel.

Tegenwoordig verzorg ik trauma- en slachtofferhulpopleidingen: aan mijn collega-hulpverleners, van vroedvrouwen tot psychologen, van spoeddienstmedewerkers tot HR-managers en directies van NGO’s en bedrijven.

Ik studeerde af in moraalwetenschappen, volgde de 4-jarige opleiding integratieve psychotherapie, ben opgeleid als familiemediator, gespecialiseerd in opstellingen en psychotraumatologie. Ik ben gastdocent aan de post-graduate opleiding psychotraumatologie aan de VUB (Vrije Universiteit Brussel); oud-lid van de Raad van Bestuur van het BIP (Belgisch Instituut voor Psychotraumatologie), erkend supervisant, lid van de ESTSS (European Society for Traumatic Stress Studies) en ik heb een ECP accreditatie (European Certificate Psychotherapy).

Ybe Casteleyn
IDM Photography

Sterker worden waar het pijn doet

Een boek voor mensen met krassen op hun ziel.

Al eens iets gelezen dat blijft nazinderen? Een boek dat je aan het denken zet? Een boek waarbij je … voelt? ‘Sterker worden waar het pijn doet’ is zo’n boek. Geen gewoon zelfhulpboek en ook geen leerboek, wel een voel- en doeboek over trauma.

Een boek dat je helpt jouw en andermans pijn te begrijpen en te verzachten. Een boek dat jou helpt ‘sterker worden waar het pijn doet’.

 

Blog

De nazomer is begonnen: start van de online trainingen!

We hopen dat iedereen een mooie zomer,- met minder of meer mooi weer! – gehad heeft; de start van de online trainingen is dichtbij. Voor enkele trainingen zijn nog een paar plaatsen beschikbaar; nu is de mogelijkheid om een collega of vriend/in opmerkzaam te maken op (bv) het “Supervisietraject Trauma in de Praktijk” of de…

Accreditatie BVP/ECP toegekend

Vandaag is het bericht binnengekomen dat alle trainingen BVP/ECP-geaccrediteerd zijn; dat betekent dat het gevolgd hebben van een training een aantal punten voor de deelnemer oplevert.

Ybe op de ‘Secret of Birth Summit’ – 24 – 30 juli 2021

Ik doe mee – jij ook? Alles over baren en geboren worden met Leen Heusdens als gastvrouw. Gratis summit 24 – 30 juli 2021 – schrijf je gauw in!