Biografie

Met meer dan 20 jaar ervaring als trauma-expert draag ik ontelbare verhalen van mensen in nood bij me. Veel therapiesessies, interventies, oefeningen en uitkomsten – goede en minder geslaagde – zijn in mijn geheugen gegrift. Over mijn vakgebied schreef ik een boek, Sterker worden waar het pijn doet, waarin deze verhalen zijn verwerkt.

Ik heb in veel verschillende contexten gewerkt, met diverse soorten van trauma’s: mensen die door hun verleden achterna gejaagd worden, overlevenden van kindermisbruik, vluchtelingen en asielzoekers, slachtoffers van ongelukken en misdaden, de slachtoffers van de terroristische aanslagen in Brussel.

Tegenwoordig verzorg ik trauma- en slachtofferhulpopleidingen: aan mijn collega-hulpverleners, van vroedvrouwen tot psychologen, van spoeddienstmedewerkers tot HR-managers en directies van NGO’s en bedrijven.

Ik studeerde af in moraalwetenschappen, volgde de 4-jarige opleiding integratieve psychotherapie, ben opgeleid als familiemediator, gespecialiseerd in opstellingen en psychotraumatologie. Ik ben gastdocent aan de post-graduate opleiding psychotraumatologie aan de VUB (Vrije Universiteit Brussel); oud-lid van de Raad van Bestuur van het BIP (Belgisch Instituut voor Psychotraumatologie), erkend supervisant, lid van de ESTSS (European Society for Traumatic Stress Studies) en ik heb een ECP accreditatie (European Certificate Psychotherapy). Lente 2022 ben ik lid van de Adviesraad van TraumaNet geworden.

Ybe Casteleyn
IDM Photography

Sterker worden waar het pijn doet

Een boek voor mensen met krassen op hun ziel.

Al eens iets gelezen dat blijft nazinderen? Een boek dat je aan het denken zet? Een boek waarbij je … voelt? ‘Sterker worden waar het pijn doet’ is zo’n boek. Geen gewoon zelfhulpboek en ook geen leerboek, wel een voel- en doeboek over trauma.

Een boek dat je helpt jouw en andermans pijn te begrijpen en te verzachten. Een boek dat jou helpt ‘sterker worden waar het pijn doet’.

 

Blog

28 maart: release The Healing Power of Pain

Jawel, het is (bijna) zover: 28 maart is de (re)release van The Healing Power of Pain(THPOP), maar ik heb de eerste exemplaren (+ divers promotiemateriaal) al in huis 😁 Ik zal eerlijk zijn: ik was toch ook sceptisch, toen we in januari vorig jaar begonnen aan dit project: een Engelstalige uitgever vinden om de Engelse…

The Healing Power of Pain verschijnt 29 maart 2024

Het is zover: mijn uitgever, Austin Macauley Publishers, heeft vandaag laten weten dat de re-release van The Healing Power of Pain (‘Sterker worden waar het pijn doet”) zal plaatsvinden op 29 maart 2024. Dan zal ‘THPOP’, zoals we het liefkozend noemen :-), te verkrijgen zijn als paperback en als E-book. Veel werk verricht aan beide…

Een Kerst-en Eindejaarsgroet

Het jaar 2023 zit er, wat betreft mijn directe werkzaamheden, op! Tijd dus voor een mooie Eindejaarspersiode! Ik wens al mijn cursisten, die zo hard gewerkt hebben in de trainingen, de Supervisie en in de individuele contacten, en al mijn collega’s in het brede werkveld van zorg-en hulpverlening, het allerbeste voor 2024 😊 Januari zal…