Biografie

Met meer dan 20 jaar ervaring als trauma-expert draag ik ontelbare verhalen van mensen in nood bij me. Veel therapiesessies, interventies, oefeningen en uitkomsten – goede en minder geslaagde – zijn in mijn geheugen gegrift. Over mijn vakgebied schreef ik een boek, Sterker worden waar het pijn doet, waarin deze verhalen zijn verwerkt.

Ik heb in veel verschillende contexten gewerkt, met diverse soorten van trauma’s: mensen die door hun verleden achterna gejaagd worden, overlevenden van kindermisbruik, vluchtelingen en asielzoekers, slachtoffers van ongelukken en misdaden, de slachtoffers van de terroristische aanslagen in Brussel.

Tegenwoordig verzorg ik trauma- en slachtofferhulpopleidingen: aan mijn collega-hulpverleners, van vroedvrouwen tot psychologen, van spoeddienstmedewerkers tot HR-managers en directies van NGO’s en bedrijven.

Ik studeerde af in moraalwetenschappen, volgde de 4-jarige opleiding integratieve psychotherapie, ben opgeleid als familiemediator, gespecialiseerd in opstellingen en psychotraumatologie. Ik ben gastdocent aan de post-graduate opleiding psychotraumatologie aan de VUB (Vrije Universiteit Brussel); oud-lid van de Raad van Bestuur van het BIP (Belgisch Instituut voor Psychotraumatologie), erkend supervisant, lid van de ESTSS (European Society for Traumatic Stress Studies) en ik heb een ECP accreditatie (European Certificate Psychotherapy). Lente 2022 ben ik lid van de Adviesraad van TraumaNet geworden.

Ybe Casteleyn
IDM Photography

Sterker worden waar het pijn doet

Een boek voor mensen met krassen op hun ziel.

Al eens iets gelezen dat blijft nazinderen? Een boek dat je aan het denken zet? Een boek waarbij je … voelt? ‘Sterker worden waar het pijn doet’ is zo’n boek. Geen gewoon zelfhulpboek en ook geen leerboek, wel een voel- en doeboek over trauma.

Een boek dat je helpt jouw en andermans pijn te begrijpen en te verzachten. Een boek dat jou helpt ‘sterker worden waar het pijn doet’.

 

Blog

Goedemorgen België !

Voor een korte tijd in België! 😊 Om live traumatrainingen en supervisies te verzorgen: Alexianen Zorggroep Tienen, Sylvie Geerdens (BirthImprints), Allegre Expertisecentrum( de afgestudeerde lichting), CAW groep (Brussel), fijn om weer even terug te zijn!

Nieuw: Extra Value Class bij Trauma en Geboorte door Kaatje Keppens

Behorend bij en aansluitend op de training Trauma en Geboorte (Herfst 2023) geeft gastdocent Kaatje Keppens, ouder-babycoach bij ONADA en docent vroedkunde op Thomas More, een zogeheten Extra Value Class van 3 uur, specifiek gericht op degenen die informatie willen over hoe om te gaan met baby’s met geboortestress Datum: 19 december 2023 van 0900 –…

Nieuw: de complete reeks ‘trauma-informed practice”: 4 trainingen in één pakket

BREAKING: vanaf de Lentereeks (startend in april 2023) is het nu ook mogelijk om de 4 trainingen uit het domein ‘trauma-informed practice’, te weten de Basistraining en de Skillstrainingen 1, 2 en 3 in één bestelling te plaatsen: met een korting van iets meer dan 100 euro op het totaal.