Biografie

Met meer dan 15 jaar ervaring als trauma-expert draag ik ontelbare verhalen van mensen in nood bij me. Veel therapiesessies, interventies, oefeningen en uitkomsten – goede en minder geslaagde – zijn in mijn geheugen gegrift. Over mijn vakgebied schreef ik een boek, Sterker worden waar het pijn doet, waarin deze verhalen zijn verwerkt.

Ik heb in veel verschillende contexten gewerkt, met diverse soorten van trauma’s: mensen die door hun verleden achterna gejaagd worden, overlevenden van kindermisbruik, vluchtelingen en asielzoekers, slachtoffers van ongelukken en misdaden, de slachtoffers van de terroristische aanslagen in Brussel.

Tegenwoordig verzorg ik trauma- en slachtofferhulpopleidingen: aan mijn collega-hulpverleners, van vroedvrouwen tot psychologen, van spoeddienstmedewerkers tot HR-managers en directies van NGO’s en bedrijven.

Ik studeerde af in moraalwetenschappen, volgde de 4-jarige opleiding integratieve psychotherapie, ben opgeleid als familiemediator, gespecialiseerd in opstellingen en psychotraumatologie. Ik ben gastdocent aan de post-graduate opleiding psychotraumatologie aan de VUB (Vrije Universiteit Brussel); oud-lid van de Raad van Bestuur van het BIP (Belgisch Instituut voor Psychotraumatologie), erkend supervisant, lid van de ESTSS (European Society for Traumatic Stress Studies) en ik heb een ECP accreditatie (European Certificate Psychotherapy). Lente 2022 ben ik lid van de Adviesraad van TraumaNet geworden.

Ybe Casteleyn
IDM Photography

Sterker worden waar het pijn doet

Een boek voor mensen met krassen op hun ziel.

Al eens iets gelezen dat blijft nazinderen? Een boek dat je aan het denken zet? Een boek waarbij je … voelt? ‘Sterker worden waar het pijn doet’ is zo’n boek. Geen gewoon zelfhulpboek en ook geen leerboek, wel een voel- en doeboek over trauma.

Een boek dat je helpt jouw en andermans pijn te begrijpen en te verzachten. Een boek dat jou helpt ‘sterker worden waar het pijn doet’.

 

Blog

‘Kintsugi’ : de filosofie van het ‘mooier maken’ : parallellen met Sterker worden waar het pijn doet

Kintsugi’: wat een prachtige, filosofische gedachte: iets dat breekt, kapot is niet weggooien, maar – met goud – repareren en dus nog mooier maken dat het al was…en zo kan het met mensen die getraumatiseerd zijn geweest, ook worden; met pijn, met moeite, maar het kan! Misschien wil je – in het licht van een…

LENTE 2023 TRAININGEN !

Vanaf vandaag is het mogelijk om de trainingen die volgend jaar Lente georganiseerd worden te bestellen! Basistraining Trauma-informed Practice, Skillstraining I: On the Spot, Skillstraining II: PTSD en Skillstraining III: C-PTSD zijn toegevoegd; zie bij Trainingen Wees welkom!

Nieuwe Webinar: Sterker worden waar het pijn doet

BREAKING NEWS: nieuwe webinar: “STERKER WORDEN WAAR HET PIJN DOET” Voor niet-professionals, maar voor de ‘vrouw en man in de straat’. Ja, hier ben ik nu echt heel blij mee!! We hebben een nieuwe webinar: Sterker worden waar het pijn doet, uiteraard gebaseerd op het boek dat ik een aantal jaar geleden publiceerde. Een kleine…